vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Edukacija za koordinatore volontera

Metković, 14.12.2015. - Udruga Dobra je u okviru projektnih aktivnosti Volonterskoga centra Dobra od 11. do12. prosinca u prostorijama Volonterskog centra Dobra organizirala dvodnevnu edukaciju za koordinatore volontera na kojoj su sudjelovali predstavnici različitih organizacija civilnoga društva s područja doline Neretve te srednjih i osnovnih škola.
   Sudionici su imali priliku steći informacije o radu organizatora volontiranja, načinu motiviranja i nagrađivanja volontera, planiranju volonterskog programa, evaluaciji volonterskog programa i volontera, propisanim zakonskim pravilima vezanih za volontiranje, opisu volonterskog mjesta te na koji način pronaći i odabrati volontera.
   Radeći u skupinama sudionici su stvorili inicijativu koja će im služiti kao ogledni primjer za buduće planiranje volonterskih akcija ili programa.
   Edukaciju je uz zaposlenike Udruge Dobra vodila i vanjska suradnica Snježana Petrušić iz Centra za održivi razvoj Imotski.
   Projekt je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, a partneri na projektu su grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković.