vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Četiri Jerkovčanke u selekciji Dalmacije

Metković, 17.12.2015. - Rukometni klub Izviđač organizirao je Međunarodni rukometni turnir Božić u Ljubuškom 2015 koji je trajao dva dana. Utakmice su se igrale u trima kategorijama, a među 22 ekipe bile su djevojčice RK Jerkovac rođene 2004. i 2005.
   U utakmici za 3. mjesto Metkovke su pobijedile ekipu HRK Lipanjske zore te tako osvojile brončanu medalju. Za RK Jerkovac nastupale su: Andrea Petrušić, Viktorija Bebić, Iva Markić, Ivana Brnas, Lea Medak-Kovačević, Ana Medak-Kovačević, Laura Đugum, Tea Šprlje, Iva Gujinović, Katarina Jerković, Klara Čarapina, Jelena Vidović, Antea Volarević i Petra Kežić.
   Najmlađe djevojčice RK Jerkovac odigrale su prijateljsku utakmicu protiv vršnjakinja iz RK Metković 1963. Za Jerkovac su igrale: Antonela Primorac, Josipa Bebić, Luca Dominiković, Lukrecija Krstičević, Ema Volarević, Ivana Jakić, Nikolina Medak, Danijela Šiljeg, Vida Volarević, Petra Kraljević, Kata Kuran, Sara i Karla Šiljeg, Petra i Karla Jelavić.
   U nedjelju u sportskoj dvorani u Sinju održano je okupljanje selekcije Dalmacije za djevojčice rođene 2002. i mlađe. Pozivu su se odazvale i četiri djevojčice RK Jerkovac, a to su: Lana Batinović, Ivana Begić, Tomislava Brečić i Antonia Cvitković.