vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Božićna priredba u OŠ Stjepana Radića

Metković, 26.12.2015. - U predblagdansko doba učenici i učitelji Osnovne škole Stjepana Radića pripremili su božićnu priredbu kojom su pokazali radost dolaska Božića i, naravno, božićno-novogodišnjih praznika.
   Pred priredbu u školu su izviđači Neretvanskoga gusara u pratnji predsjednice Školskoga odbora Ivane Čarapine donijeli Betlehemsko svjetlo, simbol Isusova rođenja kojim se svim ljudima šalje poruka mira.
   Ravnateljica Božena Nikoletić paljenjem svijeće prenijela je Betlehemsko svjetlo među učenike, učitelje i mnogobrojne posjetitelje te im, između ostaloga, rekla da se u predbožićnom zajedništvu uvijek traži pravo svjetlo i moli Boga da u našim srcima upali svjetlo koje je bljesnulo Isusovim rođenjem.
   – Božićno svjetlo simbol je radosti, mira, povjerenja, ljubavi i nade, a ponajviše nade. Upoznajmo ga, prenesimo ga na druge, naše bližnje. Širimo dalje pozitivne vrijednosti. Ali, ne smijemo zaboraviti, svjetlo treba ostati i u našim srcima i dušama. Neka nam ovi blagdani budu blagdani nade, kako bismo jedni drugima mogli darivati dar božanske svjetlosti – rekla je ravnateljica Nikoletić i svima poželjela sretan i blagoslovljen Božić te zdravu i uspješnu novu Godinu.
   Svečani blagdanski program vodile su učenice Ena Vidović i Elena Perdeda, a nastupili su: Školski zbor na čelu s voditeljicom Andrianom Kiridžijom, recitatorska skupina od 1. do 4. razreda koju vodi Ivana Popović, Mala klapa voditeljice Aleksandre Lukić Skelić, recitatorska skupina od 5. do 8. razreda koja je pod vodstvom Danijele Vučine stihove govorila na njemačkome jeziku, plesna skupina voditeljice Marijane Curić, dramska skupina učenika 5. do 8. razreda koju vodi Ana Jogunica, izvannastavna skupina engleskoga jezika od 5. do 8. razreda voditeljice Julite Bakalar te recitatori od 5. do 8. razreda s voditeljicom Ines Vukojom.
   Valja napomenuti da je koordinatorica te skladne božićne priredbe bila Ivana Sršen, koja je ujedno i voditeljica školskoga KUD-a.
   Svečana priredba završila je blagdanskom čestitkom iz OŠ Stjepana Radića koju vam prenosimo u cijelosti:
   Dopustite da se Božić dogodi u vašim srcima, da se ljubav svaki dan rađa, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima! Neka vas prate ljubav i radost, nježnost i blagost, sreća i vedrina, osmijeh i toplina, a mi od srca želimo sretan Božić svima!