vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Poznati današnji finalisti XXIII. BMNT Metković 2015

Metković, 27.12.2015. - Sinoć su u sklopu XXIII. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015 odigrane četiri polufinalne utakmice u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koje su donijele mnoga uzbuđenja.
   Nakon uzbudljivih nadmetanja u juniorskoj konkurenciji za finaliste turnira prvo se plasirala momčad Bakovac iz Potprologa, koja je u utakmici punoj rezultatskih preokreta na kraju protiv ekipe Dalmata slavila rezultatom 6 : 3. Pogotke za pobjedu postigli su: Milivoj Govorko (5) i Jure Herceg. U ekipi Dalmate Mihovil Šutalo postigao je hattrick.
   Njih će u finalu čekati ekipa MNK Jimmy Woo iz Gruda koja je u napetoj utakmici pobijedila prošlogodišnjega prvaka MNK Žrnjevo City bar rezultatom 6:4. Pogotke za pobjednika postigli su Zvone Vukoja (3), Bože Vukoja, Ivan Pandžić i Stipe Mikulić. Neumski strijelci bili su Mario Marić, Marin Sesar (3).
   U seniorskoj konkurenciji turnira snage su odmjerile ekipe Vina Pilač i Pizza shop Dubrovnik. Ekipa Vina Pilač boljim je terenskim rasporedom uz malo sportske sreće slavila 3 : 0. Pogotke su postigli Joško Martinac (2) i Damir Znaor.
   Drugi finalist je HVIDRA Mostar, koji je uz puno sreće s 3:2 pobijedio MNK Jerry hattrick iz Opuzena. Cijela utakmice bila je priča za sebe s prekrasnim pogodcima i brojnim prilikama s obje strane. Mostarci su poveli na početku, ali Opuzenci se prestrojavanjem svojih redova rezultatski vraćaju u utakmicu. Prvo u 28. minuti smanjuju na 2:1, a tri minute poslije stižu do izjednačenja. U 35. minuti Ivan Kvesić izbija sam pred vratara Harisa Skumana, ali pogađa HVIDRA-ina vratara. Dvadeset sekundi poslije stiže kazna za propuštenu priliku – Marin Suton drugi se put upisuje u strijelce. Brojni, ali neuspješni pokušaji Opuzenaca da dođu do izjednačenja obilježili su utakmicu do kraja.
Z. Mateljak