vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Sveneretvanski koncert za 'Leptiriće'

Metković, 13.12.2016. - U organizaciji Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići sinoć je u GKS-u održan tradicionalni Božićni koncert od kojega je prihod namijenjen pomoći u radu Udruge.

Pred početak, okupljenoj se publici obratio predsjednik Udruge Marijo Jurković, zahvalivši svima koji su došli podržati tu tradicionalnu predblagdansku priredbu. Metkovski kantautor i pjevač Branko Medak prvi je stupio na pozornicu i otpjevao svoje pjesme Repatica i Vukovar, a potom su na nju izašli Pučki pjevači Župe Vidonje, koji su otpjevali tradicionalne pučke napjeve Majko draga, djevice sveta i Padaj s neba. Slijedili su Pučki pjevači Župe sv. Jure iz Desana, koji su otpjevali Gle anđeo Božji.

Mališani iz Vrtića časnih sestara Gabela Polje razveselili su publiku dvjema božićnim pjesmama; Djetešce nam se rodilo i Kad Isus dolazi, a Dječji zbor Župe sv. Ilije izveo je dva kratka igrokaza; Svetac i svirač te Zlatnik, nakon čega su otpjevali Oj djetešce moje drago i Zdravo Marijo. Uz pratnju akustične gitare Zbor mladih Župe Gospe Snježne iz Vida otpjevao je Slavim tebe i Tisuću razloga, da bi kao posljednji izvođači na pozornicu izašli vokalisti Klape Stine iz Ploča, koji su otpjevali Kad se Isus ditić u Betlem porodi i Oči u oči. Kraj je programa ostavljen za šalu pa je Branko Medak nasmijao publiku oponašajući Nevena iz popularne emisije Nad lipom 35.
F. Bokan