vijesti www.metkovic.hr

 Vrijeme

Preventivno posipanje solju gradskih ulica

Metković, 5.1.2017. - Na najavljeni hladni val danas je u Metkoviću održan sastanak operativnih snaga sustava Civilne zaštite, koje čine pripadnici JVP-a Metković, DVD-a Metković te djelatnici Čistoće Metković i tvrtke Metković d.o.o., radi provođenja mjera povećane pripravnosti, sukladno naputku PUZS-a Dubrovnik i najavi lošeg vremena u narednim danima.

Mole se građani da svoja vozila ne parkiraju na uličnim i javnim površinama kako bi se, u slučaju potrebe, osigurao brži i nesmetani rad operativnih snaga. O daljnjim mjerama opreza građani će biti pravodobno obaviješteni.

– Gradska poduzeća trenutno kreću u posipanje soli po mokrim dijelovima nerazvrstanih cesta, a sve gradske službe su u stanju pripravnosti te su spremne pravodobno reagirati. Iz Gradskoga vodovoda upozorili su građane da zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja. Također, apeliramo da se građani pripreme na zimske uvjete i budu spremni očistiti snijeg ispred privatnih površina, ako dođe do oborina koje bi smrzavanjem mogle ugroziti nečiju sigurnost. Grad Metković i Civilna zaštita s načelnikom Nikolom Grmojom u stanju su pripravnosti. Dođe li većih meteoroloških nepogoda koje bi prouzrokovale opasnost za građane spremni su reagirati JVP Metković, Čistoća Metković d.o.o., Vodovod Metković i DVD Metković. Gradska poduzeća su dobila deset tona soli za posipanje ulica, a ako građanima budu potrebne dodatne količine soli mogu kontaktirati Grad Metković ili Čistoću Metković d.o.o. – rekla nam je gradonačelnica Ujdur.