vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Lauri Ćulum zlato na turniru Grand Prix Croatia u Samoboru

Metković, 15.1.2017. - Od petak se do danas u Samoboru održavao najjači međunarodni klupski karate-turnir u EU – 26. Grand Prix Croatia, na kojemu su nastupila 242 kluba iz 28 zemalja s 1875 natjecatelja u 2108 prijava. Za Karate-klub Metković u borbama su nastupili Duje Mihaljević, Lucija Utovac, Laura Ćulum, Iva Vučić i Ante Krstičević.

Laura Ćulum, inače aktualna državna prvakinja, prošavši četiri kola od 20 natjecateljica u svojoj kategoriji, osvojila je zlato te time pokazala da ove godine može konkurirati za nastup u dresu reprezentacije Hrvatske, u mlađem uzrastu na Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Turskoj.

Pored Laure, dobrim su se pokazali i drugi natjecatelji Kluba; Duje Mihaljević je prošao prvo kolo, Lucija Utovac izgubila je u repasažnoj borbi za treće mjesto te Ante Krstičević, koji je izgubio prvo kolo neriješenim rezultatom protiv Talijana 2:2, ali je zbog prvoga boda u borbi protivnik prošao dalje. Iva Vučić izgubila je prvo kolo, također od natjecateljice iz Italije. Sljedeći turnir na kojemu će nastupiti Karate-klub Metković je Kup Mimoza u crnogorskom Herceg Novom.