vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovcima jaki turnir u Zenici

Metković, 17.1.2017. - Igrači RK Metković Škola rukometa sudjelovali su od 12. do 15. siječnja na Međunarodnom rukometnom turniru prijateljstva Zenica 2017., što ga je uspješno organizirao Zenički RK Čelik Junior.

Turnir se odigravao u kategorijama kadeta i mlađih kadeta te u kategoriji dječaka A (rođeni 2004. godine i mlađi), a na su svoje rukometne vještine pokazali igrači tridesetak ekipa iz BiH i Hrvatske. Uz Metkovce, spomenimo RK Nexe, RK Bjelovar, RK Đakovo, RK Bosna Visoko, RK Krivaja i RK Sloboda.

U jakoj konkurenciji u kategoriji dječaci A slavio je RK Metković ŠR, koji je finalnoj utakmici pobijedio RK Bosna Visoko i osvojio prvo mjesto. Uz to, iz metkovske je momčadi za najboljega golmana turnira izabran Karlo Crnčević.

Za pobjedničku su ekipu nastupili: Karlo Crnčević, Franko Brečić, Josip Ćulum, Lovre Galov, Josip Grmoja, Luka Komazin, Ivan Mateljak, Ante Medić, Marko Vladimir, Jure Volarević, Pero Vuletić, Dario Zloić, Borna Medak, Mihael Ujdur, Ranko Vidović, Davor Romić, Kristijan Volarević i kao najmlađi igrač turnira Karlo Vrnoga. Trener ovog uzrasta je Branimir Vučković.

U kategoriji mlađih kadeta Metkovci su osvojili 4. mjesto, a kadeti su završili svoj nastup u skupnoj fazi.

Na turniru je nastupila i momčad Dubrovačko-neretvanske županije koja je sastavljena od igrača RKHM Dubrovnik, RK Opuzen, RK Korčula, RK Opus i RK Metković ŠR. Izabranici Dubrovačko-neretvanske županije u kategoriji kadeta osvojili su drugo mjesto, izgubivši u finalu od RK Krivaja iz Zavidovića. U toj kategoriji za najboljeg je igrača turnira proglašen Borna Mažuran iz RK Korčula. U selekciji Dubrovačko-neretvanske županije nastupili su i igrači RK Metković ŠR Luka Obradović, Mate Nikolić, Luka Čupić i Tomislav Vlahović.

U svim trima kategorijama RK Metković ŠR je na turniru nastupio s preko 50 igrača te su još jednom dostojno predstavili Metković kao rukometni grad. Igrači RK Metković ŠR pokazali su zavidnu rukometnu vještinu, po čemu je Metković uvijek bio prepoznatljiv. – Trenerima i igračima iskreno čestitamo na ostvarenim rezultatima, uz želju da im to bude poticaj za budući rad – kažu u Upravi RK Metković ŠR.