vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Uspješno djelovanje BK Metković u 2016.

Metković, 17.1.2017. - Biciklistički klub Metković u nedjelju je Galeriji GKS-a Metković održao svoju treću Redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik Društva Dalibor Talajić članstvu podnio Godišnji izvještaj o radu i djelovanju u 2016. te zahvalio svim članovima i sponzorima koji su na bilo koji način pomogli u njegovu radu.

BK Metković je u 2016. godini organizirao MTB utrku XCM Stipe Čamber, zatim je bio suorganizator biciklijade Primavera i dječje utrke XC Žabica te pomagao ostalim udrugama u organizaciji sportskih i društvenih događaja. Članovi Kluba su bili sudionici mnogih biciklijada te su organizirano vozili rute od više stotina kilometara do Sinja, Knina, Banje Luke, Herceg Novog, Sv. Jure, a posebno treba izdvojiti sudjelovanje Andreasa Dominikovića u biciklističkoj karavani prijateljstva Mostar-Vukovar.

Članovi Kluba su u protekloj godini osvojili 21 medalju, što je veliki pomak u odnosu na 2015. godinu.

U suradnji s TZ Grada Metkovića izvršeno je mjerenje i obilježavanje biciklističke staze Prud-Dragovija-Vid, a od Športske zajednice Grada Metkovića Klub je dobio priznanje za predan i nesebičan doprinos i aktivno sudjelovanje u promicanju sporta na području Metkovića. Glavni ciljevi u tekućoj godini su organizacija tradicionalne utrke u Vidu XCM Stipe Čamber, u sklopu koje bi se održala i dječja utrka kako bi i mlađi uzrasti mogla uživati u ljepotama brdskoga biciklizma. Potom je u planu obilježavanje novih biciklističkih staza, nabava opreme, nabava novih dresova, približavanje biciklizma djeci i mladima, sudjelovanje na sportskim natjecanjima i biciklijadama. Također se planiraju organizirane vožnje u Vukovar, Knin, Banja Luku te pripreme za biciklističko hodočašće u Rim, koje bi se održalo sredinom 2018. godine.