vijesti www.metkovic.hr

 Reagiranje

Grmoja: Dok oni skupljaju političke bodove, mi sustavno rješavamo problem zgrade Suda i potencijalne mini-bolnice

Metković, 24.1.2017. - Od početka rada Mosta naglašavamo važnost poboljšanja kvalitete života i skrbi za građane Metkovića. To smo i izdvojili kao dio plana u našoj strategiji za Metković 2013. godine. Tome smo pristupili sustavno i ozbiljno te već duže vrijeme radimo na tome da se pokrene razvoj medicinske skrbi.

Nažalost, slike i informacije, koje opet vidimo u medijima, recikliraju se svake četiri godine pred izbore. Uvijek se priča o gradnji mini-bolnice, kao što se i ovaj put napravilo, a da zapravo nitko od sudionika nije niti registrirao najveći problem u cijeloj priči, već su po n-ti put opet pustili istu priču. Nitko nije spomenuo da je zgrada bivšega Suda sada u ingerenciji Ministarstva unutarnjih poslova koje je 2015. godine uložilo već financijska sredstva za projektnu dokumentaciju, jer je Milanovićeva vlada odlučila da se na mjestu bivšega Suda smjesti policijska postaja. U više navrata smo kao Grad upozoravali da to nije dobro za razvoj grada kao ni medicinske skrbi. Zadnjih nekoliko mjeseci tražimo rješenje koje zadovoljava sve strane, a koje je na korist našega grada i građana i vjerujemo da ćemo uskoro i uspjeti u tome.

Savjetujem svima onima koji se bave produciranjem ovakvih vijesti da studiozno pristupe rješavanju problema i da im Metković ne bude usputna stanica svake četiri godine samo za skupljanje političkih glasova. Metković je zbog takve politike nazadovao 16 godina. Pokazali smo i građanima Metkovića i Hrvatskoj kako se vodi grad koji volite. Pokazat ćemo i u ovom slučaju da, za razliku od drugih, ne produciramo vijesti, već uistinu rješavamo probleme.