vijesti www.metkovic.hr

 Socijalna skrb

Uključimo starije osobe u našu zajednicu

Metković, 24.1.2017. - Udruga DOBRA u okviru projekta Uključimo starije osobe u našu zajednicu provodi kampanju Ne zaboravimo starije koja je započela akcijom Uljepšaj baki Božić. Tijekom kampanje obilježavat će se datumi značajni za starije osobe kako bi se pozornost javnosti skrenula na njihova prava i potrebe.

Kampanja se sastoji od niza predavanja o pravima starijih osoba i prevenciji nasilja nad njima, te edukativnih radionica o važnosti zdrave prehrane za osobe starije životne dobi. Prilikom provedbe kampanje dijelit će se promotivni materijali te informativne brošure i letci.

Cjelokupne aktivnosti projekta namijenjene su korisnicima programa Pomoć u kući s područja grada Metkovića, općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje te svim zainteresiranim građanima.

Projekt Uključimo starije osobe u našu zajednicu provodi se uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Gradom Metković, Centrom za socijalnu skrb Metković i udrugom Otac Ante Gabrić iz Metkovića te u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković.

Više informacija o Projektu Udruge Dobra možete dobiti putem e-pošte
dobra.udruga@gmail.com.