vijesti www.metkovic.hr

 Požar

Spaljivao korov pa vatra izmaknula kontroli

Metković, 26.1.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković utvrđeno je kako je 60-godišnjak jučer, 25. siječnja, oko 13,30 sati na poljoprivrednom zemljištu u Metkoviću, na predjelu zvanom Meterezi spaljivao korov, a da prethodno nije izvijestio vatrogasce što je bio dužan učiniti.

Vatra je izmakla kontroli, te je došlo do požara u kojem je izgorjelo oko 3000 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja kojeg su u 14,10 sati ugasili djelatnici JVP Metković.

Policija protiv 60-godišnjaka podnosi odgovarajuće prijave temeljem Zakona o zaštiti od požara i Odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Koristimo priliku ukazati kako je tijekom siječnja ovo već treći zabilježeni slučaj zatjecanja osoba u nezakonitom spaljivanju, a obzirom na značajan broj evidentiranih požara, još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena te najavljujemo daljnje intenzivne kontrole poštivanja zakonskih odredbi u vezi spaljivanja od strane policijskih službenika – stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske