vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Biciklom do Narone

Metković, 27.1.2017. - Gradonačelnica Katarina Ujdur predstavila je u Ministarstvu turizma Projekt Biciklom do Narone, kojim je Grad Metković aplicirao za javnu cikloturističku infrastrukturu.

Riječ je o inovativnom i energetski održivom projektu opremanja sustavom javnih bicikala dviju lokacija na području grada Metkovića. Ukupna vrijednost projekta iznosi 249.160 kn, od čega Ministarstvo sufinancira 80% troškova, a ostatak Grad Metković. Time se udaljeni dijelovi grada povezuju zdravim i ekološki prihvatljivim način prijevoza, potiče se stanovništvo na aktivniji i kvalitetniji način života te se povezuju svi aspekti turističke ponude.

Osim navedenih značajki tim se projektom žele stvoriti uvjeti za uključivanje Grada Metkovića na Mediteransku cikloturističku rutu Eurovelo 8, koja obuhvaća mediteranske gradove i promovira prirodne i kulturno-povijesne ljepote. Jedan od strateških ciljeva Grada Metkovića je daljnji nastavak razvoja cikloturizma na našem području, a ovo je tek jedan od niza projekata koji će se realizirati u skoroj budućnosti.