vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

'Seikilosov epitaf' još bolje zvuči 'in situ' uz neretvanske delicije i pelješko vino

Metković, 28.1.2017. - Kao i prijašnjih godina, u manifestaciju Noć muzeja uključio se i Arheološki muzej Narona u Vidu, koji je sinoć svoja vrata otvorio mnogim posjetiteljima.

Ravnatelj muzeja Toni Glučina i organizator sinoćnjega programa Goran Vuković posjetiteljima su zaželjeli dobrodošlicu i predstavili ovogodišnji program nazvan Glazbeno putovanje kroz prošlost.

Program je otvorila flautistica Ankica Dugandžić, profesorica iz Osnovne glazbene škole Metković, izvevši kompoziciju Seikilosov epitaf, najstarije poznato glazbeno djelo pronađeno 1883. godine u gradu Tralisu u okolici Efeza. Slijedila je duhovna glazba u izvedbi Benda mladih župe sv. Nikole iz Metkovića, koji je izveo tri pjesme. Posjetitelji su mogli kušati vina obiteljskih vinarija Kangjera i Šaić s Pelješca te pripremljene neretvanske delicije, dok su se mališanima dijelili prigodni baloni. Za nastavak glazbene večeri pobrinula se Klapa Kaše iz Dubrovnika, koja je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

– Drago mi je da su se i ugostitelji neretvanske doline odazvali te nas počastili delicijama svoga kraja jer su i Rimljani bili veliki gurmani, tako da uz prezentaciju jela i pića oživljavamo prošlost – rekao nam je g. Vuković.
M. Pehar