vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Vid u znaku bicikla

Metković, 5.2.2017. - Danas je u organizaciji BK Metković u sklopu osmoga kola Rekreativne lige Dalmacije održana biciklistička utrka XCM Stipe Čamber. Start i cilj utrke bio je u Vidu ispred Arheološkog muzeja, a ruta utrke bila je preko Pruda, Dragovije, Novih Sela, Vreštice i Mrtvačkog puta.

Osim utrke za odrasle, prije je organizirana i dječja utrka u kategorijama U-10, U-12 i U-14. Po završetku 27 kilometara duge utrke za odrasle pristupilo se dodjeli medalja i priznanja. Nagrade su prvo dodijeljene pobjednicima triju kategorija dječje utrke. U kategoriji do deset godina najbolja je bila Lucija Krstičević, dok su drugi i treći bili Toni Jakić i Ivano Ujdur. Prvi u kategoriji do dvanaest godina bio je Roko Ćelić, a drugi i treći bili su Vita Grgić i Martin Talajić. U najstarijoj dječjoj kategoriji slavila je Ana Maria Grgić ispred Roka Markote i Jelene Vidović.

Najmlađa kategorija utrke za odrasle bila je do šesnaest godina, a u njoj je slavila Matija Orlović iz BK Aks, nju su slijedili Petar Bašić i Lucijana Brala iz BK Kamešnica i BK Faust Vrančić.

U kategoriji do dvadeset godina najbolji je bio Filip Barać iz BK Kairos, a odmah poslije njega u cilj su ušli Ivica Bašić i Ivan Lalić iz BK Kamešnica i BK Faust Vrančić.

Prvo mjesto u kategoriji od dvadeset do trideset godina zauzeo je Josip Toljan iz BBK Orlov Krug, a drugo i treće mjesto zauzeli su Haris Puškar i Ivan Brčić iz BK Cazin i BK Kamešnica.

U kategoriji od trideset do četrdeset godina prvo mjesto je osvojio Marin Pejdo iz BBK Orlov Krug, a odmah potom u cilj su ušli Dalibor Talajić i Irvin Hušić iz BK Metković i BK Cazin.

Pobjednik u kategoriji od četrdeset do pedeset godina je Ivica Mesarić iz BBK Orlov Krug, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Antonio Barišić i Ivan Bašić iz BBK Orlov Krug i BK Kamešnica.

U kategoriji iznad pedeset godina slavio je Ante Saratlija iz BBK Orlov Krug, a odmah zatim u cilj su ušli Luka Volarević i Zoran Teur iz BK Metković i BK Nostress.

Pobjednica u ženskoj kategoriji je Karmen Škilić iz BBK Pakoštane, dok su drugo i treće mjesto zauzele Tina Papić i Jelena Barešić iz BK Kairos i BBK Pakoštane.

Najmlađi natjecatelj na utrci bio je Vjeko Fantina iz BBK Orlov Krug, a najstariji Luka Jakovljević iz BK Marakun. Ukupni pobjednik utrke je Ivica Mesarić iz BBK Orlov Krug.
F. Bokan