vijesti www.metkovic.hr

 Film

Izvedite je, kao nekada, u kino

Metković, 14.2.2017. - Valentinovo je, blagdan koji se kako-tako primio kod nas i pomalo istiskuje kalendarski bliski mu 8. ožujka, na „ovim prostorima“ nekada poznatiji kao 8. mart – Međunarodni dan žena.

Premda Valentinovo i Međunarodni dan žena u svojoj srži nemaju gotovo nikakve veze, potonji se nekada uglavnom svodio na to da sve drugarice u poduzeću/ustanovi dobiju ruže te da ih njihovi drugovi, kao i na Valentinovo danas, navečer izvedu negdje u restoran na romantičnu večeru. Naravno, pod uvjetom da im je poduzeće dalo stan, tj. da ne grade kuću otkidajući djeci od usta pa im taj trošak ne pada na pamet, možda tek Kino 'Pobjeda'. Ozbiljnija i „mogućnija“ poduzeća tim bi povodom svojim drugaricama organizirala sindikalne izlete o kojima se i danas raspredaju legende.

Danas je drugo vrijeme, usvojili smo svega i svačega sa Zapada, kao što smo prije 60-70 godina usvajali sve što nam je nudio Istok. Valentinovo je najbezazlenija zapadna usvojenica pa svojoj ljubavi darujte ružu, izvedite je u restoran, ili je izvedite, kao nekada, u Kino 'Pobjeda' na projekciju romantične komedije 'Cafe Society' legendarnoga Woodyja Allena, koji je pokazao da je izniman redatelj čak i osamdeset prvoj godini života.