vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Mladi učili kako osnovati udrugu

Metković, 21.2.2017. - Prošle je subote je Udruga DOBRA organizirala edukativnu radionicu Kako osnovati udrugu?, koja je dio Programa Aktiva pozitiva, i na kojoj se okupio velik broj sudionika.

Tako se pokazalo da su mladi zainteresirani za osnivanje udruge kao mogućega načina zapošljavanja te za aktivno sudjelovanje u društvu. Sudionicima su predstavljene administrativne procedure čije je poznavanje neophodno svladati da bi se uspješno osnovala udruga.

– Sudionici radionice bili su iznimno angažirani i vjerujemo da će se sada još snažnije motivirati za rad u organizacijama civilnog društva kao što su udruge – izjavila je Ivana Družijanić, voditeljica Projekta Aktiva pozitiva. Uz nju o koracima osnivanja udruge govorile su i članice Udruge DOBRA Simona Pavlović i Stana Kešina.

Osim teorijskoga dijela radionica je imala i svoj praktični dio te su sudionici, podijeljeni u dvije skupine, imali priliku organizirati osnivačku i redovnu skupštinu i tako primijeniti usvojeno znanje.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s gradom Metković, Srednjom poljoprivrednom i tehničkom školom Opuzen i Centrom za socijalnu skrb Metković.