vijesti www.metkovic.hr

 Narona

Prva dekada AM Narona

Metković, 26.2.2017. - Prije deset godina otvoren je Arheološki muzej Narona u Vidu pa je u povodu toga sinoć u Muzeju izložbom i dokumentarnim filmom obilježena prva dekada njegova djelovanja.

Ravnatelj muzeja Toni Glučina okupljene je retrospektivno proveo kroz pojedine faze nastanka muzeja i istakno vrijednost koju Arheološki muzej Narona ima na svjetskoj razini. Autor izložbe i desetminutnoga dokumentarnoga filma Goran Vuković kazao je da Arheološki muzej ima izniman kulturni značaj, ali i veliku perspektivu u daljnjem djelovanju.

Gradonačelnica Katarina Ujdur imala je čast otvoriti izložbu te je u svome prigodnom izlaganju naglasila da je Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici usvojilo Odluku kojom se odobrava kupnja privatnoga zemljišta na kojemu su pronađeni antički ostaci koji će još više obogatiti kulturnu baštinu antičke Narone.

Uz zainteresirane posjetitelje na obilježavanju desete godišnjice Muzeja bili su još ministar pravosuđa Ante Šprlje, zamjenik gradonačelnice i saborski zastupnik Nikola Grmoja, metkovski gradonačelnik iz vremena gradnje Muzeja Stipo Gabrić Jambo i predsjednik GO SDP-a Krešimir Kuran.