vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Brojna publika na recitalu 'Naš Ante Neretvanski'

Metković, 28.2.2017. - Pred brojnom publikom sinoć je u GKS-u Metković izveden glazbeno-scenski recital Naš Ante Neretvanski autora i redatelja Gorana Matića, u kojemu su sudjelovali učenici i profesori OŠ Stjepana Radića, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković, Srednje škole Metković te zborovi župa sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa.

Mi smo zamolili autora i redatelja Matića da nam nešto kaže o svome recitalu.

– Recital je inspiriran životom i djelima našeg isusovca i Metkovca oca Ante Gabrića, dodatno obogaćen videoprojekcijama Metkovića iz 20. i 21. stoljeća te slikama koje svjedoče o misijskom djelovanju i požrtvovnom radu našega Neretvanina. Sudjelovanjem u recitalu postignuta je uspješna suradnja između obrazovnih institucija na razini Grada, koje su svojim marljivim radom, videouradcima, pjevanjem, glumom i recitacijom poslali razglednicu zajedništva i međusobnog uvažavanja. Zahvaljujem na sudjelovanju svim učenicima i njihovim profesorima, svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog recitala te brojnoj publici koja je svojim dolaskom uveličala ovaj kulturni događaj i time pokazala da naš Ante Neretvanski i danas živi i djeluje među svima nama – zaključio je Matić.

Nakon recitala druženje je nastavljeno u predvorju GKS-a gdje je održana humanitarna prodaja jela i slastica spravljenih prema neretvanskoj i indijskoj recepturi, sve to u organizaciji Udruge mladih oca Ante Gabrića iz Srednje škole Metković. U tome zajedništvu, kojega je Matić posebno apostrofirao, toliko potrebnom u današnjem vremenu u kojemu gotovo izmišljamo razloge za nove i nove podjele, zaključena je ovogodišnja manifestacija Dani oca Ante Gabrića. Sigurni smo da nas je naš Ante sa svojim poznatim osmjehom zadovoljno promatrao s nebeskih visina, a mi odozdo iz naše doline čestitamo mu njegov 102. zemaljski rođendan, koji je baš na današnji dan, 28. veljače.