vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovke i Brođanke 'Iza Vage' podijelile bodove

Metković, 2.4.2017. - U dvanaestom kolu 1. HNL za žene ŽNK Neretva je na igralištu Iza Vage ugostila ŽNK Viktorija iz Slavonskoga Broda. Susret je bio izravni dvoboj za četvrto mjesto na tablici i završio je neodlučenim rezultatom 2:2.

Utakmicu su obje ekipe otvorile visokim tempom uz često preskakanje igre na sredini terena. U devetoj minuti susreta gostujuće igračice nakon gužve u kaznenome prostoru pogotkom Ivane Katunar dolaze do vodstva. Nastavak poluvremena donio je izjednačenu igru u kojoj su domaće igračice često dolazile u završnicu napada, ali nisu uspijevale poentirati. Pri kraju poluvremena, u 40. minuti susreta, gostujuće igračice drugim zgoditkom Ivane Katunar povećavaju vodstvo na 0:2, s čime se otišlo na predah.

Uslijedio je nastavak utakmice u kojem su domaće igračice pritiskom nastojale smanjiti zaostatak, što im je urodilo plodom u 53. minuti kada pogodak postiže Helena Perić. Jedanaest minuta kasnije ista igračica ponovo postiže pogodak i postavlja konačan rezultat 2:2.

ŽNK Neretva na tablici zauzima 6. mjesto s 14 bodova, koliko ima i peti ŽNK Trnava, ali s boljom gol-razlikom.
F. Bokan