vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Tri državne medalje za Karate-klub Metković

Metković, 3.4.2017. - U Ivankovu pokraj Vinkovaca 1. i 2. travnja održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste, na kojem je bilo prijavljeno 515 natjecatelja. Karate-klub Metković nastupio je sa šest boraca u osam kategorija i osvojio tri brončane medalje.

Duje Mihaljević osvaja broncu u kategoriji mlađi učenici -38 kg. Prvo kolo bio je slobodan, drugo pobjeđuje sa 3:0, treće ostaje neriješeno te gubi na izjašnjavanje sudaca 3:2, ali u repasažnoj borbi za broncu, pobjeđuje protivnika sa 4:0 i osvaja broncu.

Nakon osvojene medalje u svom uzrastu u subotu, Duje Mihaljević ponovo osvaja broncu u nedjelju u starijem uzrastu u kategoriji učenici -38 kg. Prvu borbu je dobio 7:2, drugu gubi 9:1 i ulaskom protivnika u finale, radi dvije repasažne borbe za broncu, prvu pobjeđuje 9:0, a u drugoj, odlučujućoj, majstorskom izvedbom osvaja broncu sa 6:0 razlike.

Lucija Utovac u kategoriji učenice +44, prvu borbu pobjeđuje 2:0, drugu rezultatom 1:0, treću borbu gubi 2:1 i zbog ulaska u polufinale u samo jednoj repasažnoj borbi, u kojoj je bio bio neriješen rezultat, pobjeđuje odlukom sudaca 3:2 te osvaja brončanu medalju.

Osim navedenih osvajača medalja, na peta mjesta (u karateu nema 4. mjesta, već dva 3. i dva 5.), doguravši do polufinalnih borba te izgubivši u repasažnim borbama za treća mjesta, plasirali su se Laura Ćulum i Ante Utovac. Laura Ćulum, prošlogodišnja prvakinja Hrvatske, u kategoriji učenice -40 kg, prvu borbu pobjeđuje 2:0, drugu pobjeđuje na odluku sudaca 3:2, treću borbu gubi 5:3 ali u repasažnoj borbi za broncu, iako je vodila 2:0 u zadnjih 15 sekundi zbog kazni gubi i plasira se na 5 mjesto. Ante Utovac, u kategoriji mlađi kadeti -57 kg, prvo kolo pobjeđuje pri rezultatu 3:3, izbacivši protivnika u zadnjih 15 sekundi dva puta iz borilišta, u drugom kolu pobjeđuje 5:2, u trećem gubi sa 5:1, te u repasažnoj borbi za 3 mjesto gubi na kazne pri rezultatu 0:0, te se plasirao na 5 mjesto.

Od ostalih, Ante Kratičević u prvom kolu pobjeđuje 3:0, u drugom 6:0, ali u trećem za ulazak u polufinale gubi na četiri kaznena udarca, iako je vodio 2:0. Sara Đukić i Lucija Utovac u uzrastu mlađih kadetkinja gube u prvome kolu.

Od postojanja Karate-kluba Metković njegovi su natjecatelji u naš grad donijeli 13 državnih medalja.