vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Predavanje o autističnom spektru i prodajna izložba slika

Metković, 3.4.2017. - Povodom obilježavanja Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu jučer je u Hotelu Narona u organizaciji UOSI Prijatelj i Zaklade Neretvansko srce magistrica psihologije i praktičar terapije igrom Maja Bonačić održala predavanje o poremećajima iz spektra autizma.

Predavačicu je predstavila upraviteljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raič, a okupljene je pozdravila i gradonačelnica Katarina Ujdur. Nakon predavanja Zaklada je upriličila prodajnu izložbu slika.

Kao majka djeteta s malim poteškoćama u razvoju Maja Bonačić osjetila je koliko čovjeku u takvim okolnostima nedostaje stručna podrška i razumijevanje, što ju je potaklo na edukaciju i otvaranje Udruge Oblačić. Svrha Udruge je pomoći roditeljima i djeci u pravodobnoj dijagnostici i terapiji raznih razvojnih poteškoća, a osobito autizma.

Terapija igrom je jedan oblik terapije, jako koristan za djecu koja imaju problema sa simboličkom igrom jer im razvija igru i daje im sredstvo za razvijanje komunikacije s vršnjacima.

Zaigrana pedala je volonterski projekt kojim Maja na biciklu obilazi gradove diljem Hrvatske, kako bi održala svoje predavanje o autizmu te senzibilizirala javnost o poremećajima iz spektra autizma.