vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Zdrava prehrana kod starijih osoba

Metković, 7.4.2017. - U sklopu Projekta Uključimo starije u našu zajednicu danas je u Volonterskome centru Dobra održana edukativna radionica na temu zdrava prehrana kod starijih osoba.

Radionica je započela predavanjem doktorice Martine Bukvić Mateljak o zdravoj prehrani za osobe starije od 65 godina, nakon čega su sudionici postavljali pitanja vezana za njihove prehrambene navike.

U drugome dijelu radionice upriličena i je tombola sa sedam darova zdravih namirnica, ali i ostalih prigodnih darova za sve korisnike programa Pomoć u kući što ga provode Udruga Dobra, Udruga Otac Ante Gabrić i Dom za starije osobe i rehabilitaciju.

– Svrha ovoga projekta je integracija starijih i nemoćnih te njihovo aktivno uključivanje u zajednicu kroz poboljšavanje postojećih usluga i uvođenje nekih novih. Projekt Uključimo starije u našu zajednicu, osim radionica koje su namijenjene starijim osobama, kontinuirano nudi usluge pravne pomoći za starije koje Udruga pruža u Volonterskome centru svakim radnim danom od 9 do 16 sati. Također, to se odnosi i na uslugu prijevoza starijih osoba iz općina Zažablje, Kula Norinska i Pojezerje. Sukladno s njihovim potrebama volonteri ih odvedu kod liječnika, u ljekarnu i sl. – rekla je Stana Kešina, voditeljica Projekta.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Gradom Metković, Udrugom Otac Ante Gabrić i Centrom za socijalnu skrb Metković.
M. Pehar