vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

SDP-a i HSU-a potpisali Koalicijski sporazum

Metković, 8.4.2017. - Metkovski GO SDP-a i GO HSU-a sinoć su u Zgradi političkih stranaka potpisali predizborni Koalicijski sporazum o zajedničkome nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Činu potpisivanja nazočili su članovi obiju stranaka, koje je na početku pozdravio predsjednik GO SDP-a Krešimir Kuran. U uvodnoj riječi Kuran je istaknuo podršku koju mu je dao HSU-a kada je u veljači ove godine istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Metkovića. Također je naglasio odličnu suradnju između GO SDP-a i GO HSU-a u Metkoviću tijekom proteklih triju godina, posebno kada se radi o problemima starijih i nemoćnih te socijalno ugroženih osoba. Obje su gradske organizacije jedna u drugoj prepoznale partnera i odlučile zajedničkim snagama izići na predstojeće lokalne izbore za Gradsko vijeće i gradonačelnika Metkovića.

Okupljenima se obratila i potpredsjednica GO HSU-a Nada Veraja, koja je pozdravila cjelokupno članstvo obiju političkih stranaka, pri tome istaknuvši da je GO HSU-a Metković najveća gradska organizacija HSU-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nadalje je rekla da je GO HSU-a već podržao kandidaturu Krešimira Kurana za gradonačelnika Metkovića, a sada su to odlučili formalizirati potpisivanjem Koalicijskoga sporazuma.

Nakon potpredsjednice HSU-a riječ je ponovo uzeo Krešimir Kuran, koji je upozorio da su pojedine političke opcije u Metkoviću pokušale na članove GO HSU-a Metković utjecati putem političkoga pritiska, te da je toga od istih opcija bilo i sa županijske razine, pa je takav pritisak trebao spriječiti potpisivanjem Koalicijskoga sporazuma GO SDP-a i GO HSU-a. Kuran se pita čega se boje oni koji putem političkoga pritiska žele utjecati na suradnju SDP-a i HSU-a, kada istodobno smatraju da lijeva politička opcija nema nikakve izglede ući u sastav Gradskoga vijeća. Možda se njihovi pojedini politički takmaci boje nepotkupljivosti potencijalnih vijećnika SDP-a i HSU-a te ih možda mori činjenica da bi ta koalicija mogla biti jezičac na vagi. Za kraj, Kuran je naglasio da će se Koalicija SDP-a i HSU-a boriti za jednake šanse svih građana Metkovića.
F. Bokan