vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Most NL predstavio nove članove i nove projekte

Metković, 8.4.2017. - Jutros je u Mostovim stranačkim prostorijama održana peta konferencija za medije na kojoj je aktualna gradonačelnica i Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu na izborima Katarina Ujdur predstavila nove članove i aktiviste u predstojećoj kampanji te navela neke nove projekte.

Ujdur je prvo predstavila dva nova projekta koja je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova putem Programa podrške regionalnome razvoju, a tiču se uređenja Sportske ulice, dijela Ulice Ante Starčevića i obnove Ulice kneza Domagoja. Navedeni projekti ukupne su vrijednosti 513.000 kuna. Time se uz nedavno spomenuti projekt Biciklom do Narone, što ga je odobrilo Ministarstvo turizma, te Uređenje prometnice i odvodnja u Ulici Andrije Hebranga i Šetnica Unka, što ih sufinancira Ministarstvo graditeljstva, najnovije investicije penju na 1.046.000 kuna.

Most je predstavio i tri nova člana. Prva se novinarima obratila Olivija Kljusurić, kazavši da je majka petero djece i veliki pobornik prava na život od začeća te većih prava majka. Istaknula je svoje dugogodišnje članstvo u Gradskoj glazbi, jednoj od najstarijih kulturnih institucija u Metkoviću, u kojoj uz nju sviraju djeca i muž te tako zajedno promiču tradiciju i kulturu Grada Metkovića. Olivija Kljusurić je s ponosom istaknula da je unuka Ive Petrušić, koja je cijeli svoj život pomagala drugima ne tražeći ništa zauzvrat te je iznimno ponosna što Humanitarna zaklada nosi njezino ime. Smatra da je Most nešto najbolje što se moglo dogoditi na hrvatskoj političkoj sceni i stoga je odlučila podržati Katarinu Ujdur u njezinoj predizbornoj kampanji.

Potom se predstavio profesor engleskoga jezika i književnosti te geografije Petar Nikolić, koji već deset godina radi kao prosvjetni radnik i aktivno sudjeluje u provođenju europskih obrazovnih projekata. Most je prepoznao kao opciju koja cijeni rad, obrazovanje i aktivnu participaciju mladih u društvu. Nikolić lidere Mosta poznaje kao poštene, odgovorne i perspektivne mlade ljude još od gimnazijskih i studentskih dana. Stavio se na raspolaganje aktualnoj gradonačelnici zato što smatra da dosadašnji Mostovi projekti imaju perspektivu. Za kraj je istaknuo da mu je iznimna čast što može surađivati s ljudima koji unose pozitivne promjene u Metković, ali i cijelu Hrvatsku.

Posljednja se predstavila povjesničarka umjetnosti i profesorica sociologije Marijana Dodig, koja već 20 godina odgaja i obrazuje mlade. Svoje učenike nastoji naučiti onome čemu teže mladi ljudi iz Mosta. Smatra da sve ono što su entuzijasti iz Mosta 2013. godine započeli u Metkoviću vodi k mjestu gdje politika nije izvor osobnih dobitaka nego je put ka zajedničkome boljitku. Na posljetku je istaknula da se žene trebaju više aktivirati na političkoj sceni, ali ne samo kao kvota na izbornim listama.
F. Bokan