vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Kako organizirati događaj?

Metković, 9.4.2017. - U Volonterskom centru Udruge DOBRA jučer je organizirana još jedna radionica, taj put na temu Kako organizirati događaj? iz Projekta Aktiva-pozitiva!.

Predavanje su započeli Simona Pavlović i Ruđer Bošković, objasnivši osnovne pojmove vezane uz realizaciju nekoga događaja. Bošković se osvrnuo na početke organiziranja metkovske Skalinade i naglasio važnost volontiranja, medija, ali i suradnje sa svim klubovima u vlastitoj zajednici. Također je objasnio sastavljanje financijskoga plana i potrage za alternativnim rješenjima financiranja poput donacija i sponzorstva. Na radionici su sudjelovali učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole iz Opuzena, koja je partner u spomenutome projektu.

– Učenici su dobili uvid u to da organizirati događaj nije samo tako lako, nego je potreban akcijski plan, koordinacije, a osim toga i financije. Pri tome su naučili da je jako važno prezentirati neku ideju, jer ako nije dobro prezentirana u javnosti zapravo je propala ideja. Nadamo se da će učenici ovo što su danas naučili primijeniti u daljnjem školovanju i životu jer naša škola sudjeluje u mnogim različitim aktivnostima i projektima – rekla je profesorica Martina Glučina.
M. Pehar