vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Milan oštro o stanju u NK Neretva

Metković, 26.4.2017. - Danas je u stranačkim prostorijama GO HDZ-a Metković održana tiskovna konferencija na kojoj je kandidat za gradonačelnika Dalibor Milan govorio o problematici stečaja NK Neretva.

Milan je započeo da nitko od odgovornih osoba u NK Neretva Metković kao i odgovorne osobe u Športskoj zajednici Grada Metkovića, a poglavito borci za isušivanje nogometne močvare u Hrvatskoj poput gospodina Nikole Grmoje nisu obavijestili metkovsku javnost, HNS, NS Dubrovačko-neretvanske županije te ostale institucije o mnogim nepravilnostima. Kaže da je 31. ožujka 2016. godine Financijska agencija RC Split Podružnica Dubrovnik predložila Trgovačkom sudu u Splitu Stalna služba u Dubrovniku otvaranje stečaja nad dužnikom NK Neretva Metković. U očevidniku redoslijeda plaćanja 1. rujna 2015. godine evidentirano je da je NK Neretva Metković u blokadi žiro računa 6.140 dana. U istom se navodi da je NK Neretva u blokadi za iznos od 244 494,81 kunu, odnosno uvećano za jednu kunu zbog kamata i naknada predlagatelja ovrha.

Milan je u daljnjem istupu kazao da je 17. lipnja 2016. godine pokrenut prethodni stečajni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka te je zakazano ročište. Navodi i to da zakonski zastupnici NK Neretva nisu pristupili po nalogu suda na predmetnim ročištima 31. kolovoza i 3. listopada 2016. godine. Trgovački sud morao je službenim putem zatražiti od Općinskog suda u Metkoviću, PU Dubrovačko-neretvanske županije podatke o imovini NK Neretva. Nadalje navodi da je Trgovački sud tijekom prethodnoga postupka utvrdio da imovina NK Neretva koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna niti za namirenje troškova postupka. Uvidom u Registar sportskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije-pravne osobe, nije evidentiran sportski klub s nazivom NK Neretva Metković. Milan se pita zbog čega sportska i ostala javnost Grada Metkovića, a naročito igrači koji su stvarali i održavali klub nisu upoznati s navedenim, ali i s posljedicama koje proistječu iz Zakona o sportu i Pravilnika o nogometnim natjecanjima.

Na plakatima za oglašavanje službenih utakmica NK Neretva Metković nedvosmisleno je napisano NK Neretva te se nigdje ne označava dodatno ŠN (škola nogometa) i očito se namjerno krivo obavještava javnost tko se stvarno natječe u III. HNL-jug. Milan nadalje tvrdi da se u javnosti šire priče kako je zadnja Skupština NK Neretva na kojoj je navodno izvršena zamjena dotadašnjeg predsjednika kluba, upitne regularnosti. Milan se nadalje pita zbog čega Most nije riješio slučaj NK Neretva prije četiri godine već je namjerno dozvolio da vrijeme učini svoje te zbog čega se Most poziva na uspjehe NK Neretva kada NK Neretva ŠN nije i ne može biti pravni sljednik NK Neretva Metković i pritom čelnici Mosta sudjeluju na plavo-bijeloj noći 10. veljače ove godine. Milan nadalje pita kako je 2014. godine Društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Metkovića (Metković Razvoj d.o.o.) dalo kratkotrajnu pozajmicu NK Neretva Metković u iznosu od 50.000 kuna te po čijem nalogu je posuđivan novac klubu čiji je žiro-račun u blokadi. Zbog čega se Most zalaže za transparentnost i isušivanje nogometne močvare, ali u tuđem dvorištu?

Na novinarsko pitanje kao bi HDZ riješio taj problem, Milan je odgovorio: „Vjerujem da smo pozvani mi iz HDZ-a, ostale stranke, građani Metkovića, da bi svatko dao donaciju, ne bi bilo stečaja. Problem je što javnost nije bila obaviještena o tome. Znači, htjelo se skriti, prezentiralo bi se da NK Neretva postoji, ali postoji samo NK Neretva škola nogometa.“
F. Bokan