vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na otvorenju vojne i zrakoplovne izložbe

Metković, 28.4.2017. - Posebni gosti na četvrtom Međunarodnom sajmu naoružanja i opreme Jadranska vojna i zrakoplovna izložba (ASDA), otvorenom 26. travnja 2017. u splitskoj Spaladium areni, bili su veterani IV. gardijske brigade, među kojima i članovi podružnice iz Metkovića.

Pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH izložbu je organizirala tvrtka TNT Production Inc. iz SAD-a i na njoj sudjeluju 63 domaća i 68 stranih izlagača iz 22 zemlje.

Izložbu je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a publici se obratila i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović, naglasivši, između ostaloga, kako je ta izložba putokaz budućih odnosa i sinergijskog djelovanja države i privatnoga sektora.

Nakon otvorenja uslijedila je pokazna vježba u kojoj su sudjelovale Hrvatska ratna mornarica, Hrvatske kopnene snage i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te predstavnici Oružanih snaga SAD-a s helikopterom MH-60S i dva zrakoplova F-16.

Završni dio pokazne vježbe bio je letački spektakl akrobatske grupe HRZ-a Krila Oluje te nalet zrakoplova MIG-21 i dva F-16.
B. Markota