vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Provjerite svoju inhalacijsku tehniku

Metković, 28.4.2017. - Povodom Svjetskog dana astme, koji se obilježava 2. svibnja, ljekarnički tim Ljekarne Draženović odlučio je, kao i prošle godine, organizirati javnozdravstvenu akciju.

Iako se konkretno radi o Svjetskom danu astme, cilj je akcije povećati adherenciju (pridržavanje terapiji) svih bolesnika koji lijek primjenjuju putem inhalacije. Poznato je da unatoč širokom spektru inhalacijske terapije i pomagala za primjenu iste, pacijenti u vrlo visokom postotku nemaju pravilnu inhalacijsku tehniku zbog čega izostaju pozitivni terapijski ishodi.

– Stoga smo ove godine odlučili staviti poseban naglasak na provjeru inhalacijske tehnike te opetovano podučavanje iste. Osim toga, educirat ćemo bolesnike o astmi kao bolesti, ali i o svrsi propisane terapije jer je poznato da su educirani bolesnici adherentniji prema svojoj terapiji. Akcija će se provoditi u sve tri ljekarničke jedinice u utorak, 2. svibnja 2017. godine, od 8 do 12 sati. Pozivamo sve pacijente koji primjenjuju lijek putem inhalacije da ponesu svoje inhalacijske uređaje te da to jutro svoju dozu primijene s nama – kažu u Ljekarni Draženović.