vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

HDZ i HSLS zajedno na lokane uzbore

Metković, 29.4.2017. - GO HDZ-a Metković jučer je u svojim stranačkim prostorijama održao konferenciju za medije na kojoj je potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore između HDZ-a i HSLS-a te je ujedno predstavljen plan koji se tiče gospodarstva, prometa i komunalne infrastrukture. Koalicijski sporazum uime HDZ-a potpisao je Dalibor Milan, a uime HSLS-a to je učinila Miljenka Manenica.

U uvodu je Dalibor Milan ukratko predstavio gospodarski plan s najvažnijim elementima. HDZ-ov plan podrazumijeva, kako ističe Milan, energetsku obnovu građevina i korištenje alternativnih izvora energije.

Detaljnije je program obrazložio Blažko Mijić. Nastojat će preispitati i revalorizirati program gradnje gospodarskih zona, što podrazumijeva pokretanje studije o mogućnosti korištenja zapuštenoga korita Stare Neretve na predjelu Bočina za formiranje poslovne zone. Prometnu povezanost HDZ će pokušati riješiti realizacijom postojećih planova prometnoga povezivanja koji su sastavnice Prostornoga plana Dubrovačko-neretvanske županije. Problem novoizgrađenog graničnog prijelaza riješit će izgradnjom treće prometne trake. U daljnjem izlaganju istaknuli su važnost izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Pored navedenih dijelova gospodarskoga plana još se ističu ukidanje naplate parkinga i razvoj javnih parkirališta, obnova i modernizacija gradskoga groblja, pravednija raspodjela komunalnih zona, pronalazak nove lokacije za odlagalište otpada, preispitivanje trasiranja gradskih ulica. U HDZ-u planiraju pomoću fondova EU zainteresirati potencijalne investitore koji bi gradili domove za starije osobe i hotele za osobe s poteškoćama u kretanju.
F. Bokan