vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Susret vespaša u Metkoviću

Metković, 14.8.2017. - Vespa-klub Metković je u sklopu manifestacije Maraton lađa organizirao svoj 3. Vespa-susret koji je protekao u sjajnoj atmosferi. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 40 vespaša, koji su stigli iz VK Dubrovnik, VK Split, VK Zadar, VK Podgora i VK Tuzla.

Susret u Metkoviću započeo je okupljanjem u Caffe baru Magic na Autobusnim kolodvoru. Vespaši su nakon vožnje gradom u koloni pošli do Izletišta Kuti na vožnju lađom i zajednički ručak. Praćenje Maratona lađa i zajednička vožnja u nepreglednoj koloni prema Pločama bio je poseban doživljaj za gostujuće vespaše. Osim druženja, ponovo je promoviran naš grad i dolina Neretve kao turistički potencijal prepun kulturne, povijesne i prirodne baštine.

U Hrvatskoj djeluje deset vespaških klubova i to iz Dubrovnika, Umaga, Rovinja, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita, Metkovića, Šibenika i Varaždina, udruženih u Vespa-klub Hrvatska, koji ukupno broji oko 500 članova. Nacionalni godišnji susret Crovespa uživa veliki ugled u svijetu zbog sjajne atmosfere i iznadprosječne posjećenosti koja raste iz godine u godinu. Vespaški klubovi u Hrvatskoj službeno postoje još od 1962. godine i od tada sudjeluju na svim važnim vespaškim susretima u svijetu. Vespa-klub Metković trenutno ima 20 registriranih članova, koji redovito sudjeluju na vespa-susretima ostalih klubova.