vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Sjećanje na Metkovce poginule za našu slobodu

Metković, 1.11.2017. - Kao i svakoga 31. listopada, nakon mise u crkvi sv. Nikole sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan komemorativni program kojim je odana počast i izrečena hvala osamnaestorici naših sugrađana čija žrtva, ali i žrtva njihovih obitelji, nikada ne smije biti zaboravljena.

Uz rodbinu i prijatelje poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu, počast su im došli odati njihovi suborci te mnogi građani, a Grad Metković je predstavljao gradonačelnik Dalibor Milan sa svojim zamjenicima. U prigodnom obraćanju skupu gradonačelnik je rekao da su životi poginulih utkani u slobodnu i neovisnu Hrvatsku te da su vrata njegova ureda uvijek otvorena njihovim suprugama, djeci i roditeljima, kao i svim hrvatskim braniteljima.

U programu je sudjelovala Mješovita klapa Sveti Nikola pod ravnanjem prof. Maje Jerković, dok su učenici Gimnazije Metković Anita Tolj, Iva Galov, Ivan Raguž, Iva Putica, Marija Vladimir i Marijeta Kežić govorili stihove prema izboru njihove prof. Martine Pačić. Program je vodila Marija Bošnjak.