vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Alkalno za zdravlje

Metković, 7.11.2017. - Gradska knjižnica Metković poziva vas na predavanje i prezentaciju Tarre Barat Alkalno za zdravlje, koji će se održati u srijedu, 8. studenoga s početkom u 19 sati.

Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti organizma. Što je alkalnost organizma? Što je alkalna prehrana? Što su kisele emocije? Koji čimbenici (prehrana, način razmišljanja itd.) stvaraju alkalno stanje u organizmu? Kako pratiti stanje svoga zdravlja i kako provjeriti pH vrijednost tijela?

Pretjerana kiselost organizma dovodi do umora, nedostatka energije, oslabljenog imuniteta, pretjerane debljine, a ako potraje duže može dovesti do raznih oboljenja poput dijabetesa, osteoartritisa i mnogih drugih. Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti (lužnatosti) organizma. Što je pH ravnoteža? Sve više se danas govori o alkalnoj prehrani kao preduvjetu za zdravlje. Prehrana u omjeru 70-80% alkalne i 20-30% kisele ojačat će vaš imunološki sustav, bit ćete izdržljiviji i osjećat ćete se bolje.

No, nije samo hrana ta koja doprinosi optimalnom zdravlju. Koji su još čimbenici (način razmišljanja i djelovanja) koji stvaraju alkalno stanje u organizmu? Koji su čimbenici koji stvaraju kiselo stanje u organizmu?

O svim ovim faktorima govorit ćemo na predavanju. Naučit ćete i kako poboljšati svoje zdravlje, kako pratiti pH vrijednost u tijelu.

Kada je pH vrijednost u tijelu previše kisela imate nisku razinu energije, osjećate se umorno, iscrpljeno.

Kada je pH u tijelu lužnata – ne dolazi do pada imuniteta, osjećate se dobro i imate dovoljno snage za obavljanje svih svojih aktivnosti. Saznajte na predavanju načine na koje možete pratiti stanje svoga zdravlja ili sklonost bolesti.