vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Nadmašili prošlogodišnji uspjeh

Metković, 12.11.2017. - Učenici SŠ Metković natjecali su se nedavno na Međunarodnom gastro-natjecanju Grand gourmet u makarskome Hotelu Meteor i osvajanjem prvoga mjesta nadmašili prošlogodišnji uspjeh.

Natjecali smo se u disciplini sinkronizirano posluživanje, te smo osvojili 1. mjesto i dobili pehar, medalje i priznanja za svakog učenika, školu i mentore. Predstavljali su nas učenici Dino Markota, Roko Novaković I Kristijan Volarević u pratnji svojih mentora Rade Nikoletića i Obrada Lalovca. Natjecanje se sastojalo od toga da svaki tim ima tri gosta i za iste se vrši sinkronizirano postavljanje stola i posluživanje. Natjecatelji su imali 15 minuta da pripreme sav inventar koji im je potreban. Svi natjecateljski timovi imali su 10 minuta da sinkronizirano postave stol, pribor, uvedu goste i posluže aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo, uz glazbenu podlogu koju pripremaju i donose na USB sticku.

Konačan poredak je izgledao ovako:

1. Srednja škola Metković 100/100 bodova

2. Srednja turističko ugostiteljska škola Sarajevo

3. Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac

4. Turističko-ugostiteljska škola Trogir

5. Turističko-ugostiteljska škola Split

6. Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

7. Srednja strukovna škola Makarska

8. SOU “Naum Naumovski“ Makedonija

Od svih navedenih turističko ugostiteljskih škola mi smo jedina koja nismo turističko – ugostiteljska, s tim je ovaj naš USPJEH još i veći. Fascinantan je još jedan podatak s ovog međunarodnog natjecanja. Žiri se sastojao od tri člana iz Novog Sada, Sinja i Omiša, i svi su nam dali maksimalan broj bodova – 100/100, što znači da nismo imali niti jednu jedinu grešku, što je zaista nevjerojatno na ovakvim natjecanjima.

Još bih jednom zahvalio našim učenicima – konobarima i ravnatelju škole Mariju Obradoviću, koji nam osigurava potreban inventar i opremu da bismo uopće mogli sudjelovati na ovakvim manifestacijama. I ove smo godine dokazali da spadamo u sam vrh hrvatskoga, a usudio bih se reći i europskoga gastro-natjecanja.
Rade Nikoletić, prof.