vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Luciji Utovac bronca s Balkanskoga školskog prvenstvu u karateu

Metković, 13.11.2017. - Od 9 do 12. studenoga u Novome Sadu se održavalo Balkansko prvenstvo škola u karateu, na kojem je nastupilo osam država (Hrvatska, Srbija, BiH, Rumunjska, Slovenija, Bugarska, Makedonija i Crna Gora) s 428 natjecatelja.

Natjecateljica Karate-kluba Metković Lucija Utovac, kao nositeljica državne medalje za 2017., plasirala se za nastup u reprezentaciji i nastupila je među 13 natjecateljica u kategoriji osnovne škole 2006./2005.,djevojčice +40 kg. U prvom meču Lucija je pobijedila podosta visoku predstavnicu Srbije Anđelu Ivanović, u drugom meču pobjeđuje i reprezentativku Slovenije Hanu Čajić, da bi u borbi za ulazak u finale ostala neriješeno 0:0 protiv domaće predstavnice Srbije Ane Nijemčević, ali odlukom sudaca gubi.

U repasažnoj borbi pobjeđuje srpsku reprezentativku Nataliju Simić s 3:0. Iako u karateu imaju dva treća mjesta, na ovom prvenstvu je bilo samo jedno treće mjesto, tako da se Lucija u borbi za medalju morala sastati s drugoplasiranom repasažnom predstavnicom Slovenije Ajdom Golac, koju je pobijedila s 1:0 i osvojila brončanu medalju.

Ovo je treći nastup boraca KK Metković za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima i prva medalja koju su osvojili za Hrvatski karate-savez.

Pored Lucije u petak, 9. studenoga nastupio je i natjecatelj KK Metković, Petar Borovac, koji je u prvoj borbi s 3.0 pobijedio Lazara Mijovića, predstavnika Srbije, u drugoj borbi je poveo s 1:0 protiv bh. predstavnika Bilala Krnjića, ali u zadnjih 20 sekunda gubi 2:1 te se tako Bilal nije plasirao u finale, čime Petar gubi pravo nastupa u repasažu. 12. studenoga nastupio je još jedan borac KK Metković, Ante Krstičević.

Pored 13 državnih medalja od juniorskih do učeničkih kategorija (2 zlata, 2 srebra i 9 bronci) te uz mnogobrojne medalje s raznih međunarodnih klupskih turnira, Lucijina brončana medalja na službenom Balkanskom prvenstvu škola za reprezentaciju Hrvatske, za sada je najveći rezultat karatea u Metkoviću pa je Uprava kluba nakon 15 godina rada, a poznajući masovnost i kvalitetu u karateu, zadovoljna postignutim te dalje daje puno povjerenje trenerskom timu Denisu, Dini i Maji Žderić, Dariji Bukviću i Ivanu Batinoviću da nastave dalje dobrim rezultatima s natjecateljima predstavljati naš Metković.
Denis Žderić