vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Uhvaćeni u krivolovu

Metković, 8.12.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče i Policijske postaje Metković dvojica muškaraca osumnjičena su za kazneno djelo nezakonitoga lova.

U prvom je slučaju u večernjim satima u srijedu, 6. prosinca, u blizini mjesta Vid u Metkoviću, zatečen 51-godišnjak koji je u osobnom vozilu kojim je upravljao imao lovačku pušku i 9 komada ptica močvarica crnih liski za koje je utvrđeno da su odstrijeljene u zaštićenim dijelovima prirode Ornitološki rezervat „Prud“.

U drugom se slučaju radi o 69-godišnjaku koji je također u srijedu, 6. prosinca na predjelu Gumanac, u nezakonitom lovu zatečen 69-godišnjak koji je u brodici imao lovačku pušku, streljivo, CD radio, reflektor, akumulator i jednu močvarnu pticu crnu lisku.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova policija protiv dvojice muškaraca podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
  

Preventivno-represivna akcija prometne policije

Tijekom noći sa subote na nedjelju 9./10. prosinca policijski službenici prometne policije na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.
Foto: BIOM