vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Svemetkovski božićni koncert 'Sretan ti Božić, narode moj!'

Metković, 20.12.2017. - Nakon prošlogodišnjega uspjeha, svemetkovski božićni koncert Sretan ti Božić, narode moj! i ove je godine okupio velik broj izvođača, koji su sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a brojnoj publici otpjevali i odsvirali 18 pjesama.

Program je vodila Romana Gabrić, a koncert je započeo naslovnom pjesmom, koju je u pratnji Benda Župe sv. Ilije proroka otpjevala Maja Jerković. Potom su joj se u pjesmi Oj, djetešce moje drago u glazbenu pratnju pridružili Mandolinski orkestar KUD-a Metković i Ansambl Fellowship, za tu prigodu sastavljen od mladih glazbenika prema session načelu.

Zbor OŠ Kula Norinska pjevao je Ding, dong merrily on high, a potom je Mali dječji zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem Aleksandre Lukić Skelić i uz gitarsku pratnju Adija Skelića izveo Feliz Navidad. Kad se Isus, ditić u Betlem porodi pjevala je Mala klapa OŠ Stjepana Radića, a cappella, kako i priliči klapi. Kata Talajić je pjevala White Christmas u pratnji Antonija Dominikovića i Lovre Laskača, a potom je pod ravnanjem Tomislava Ercega nekoliko božićnih kompozicija odsvirao Mandolinski orkestar KUD-a Metković.

Carol of the bells pjevao je pod ravnanjem prof. Ljupke Gutić Zbor OŠ Don Mihovila Pavlinovića, a uz klavirsku pratnju prof. Zrinke Boras otpjevao je Rodio se Bog i čovjek. Ivan Vladimir je pjevao Silent night, a Ivan Vučković Veselje ti navješćujem.

VIS Viatores – Zbor i bend mladih Župe sv. Nikole biskupa pjevao je La Pastorella i Reci, Marijo, a Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije proroka, koji vodi Milan Kapović, Gospode, trebam te. S U se vrime godišta, najpoznatijom izvornom hrvatskom božićnom pjesmom u aranžmanu Josipa Kapovića, koncert je zaključio Zbor Župe sv. Ilije proroka.

U koncert je uložen velik trud pa ni uspjeh nije izostao, što se može zaključiti prema reakcijama publike. Nadati nam se je da će i on ući u metkovsku tradiciju.
I. Puljan