vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Mnoštvo Bebekovih poklonika na sinoćnjem koncertu

Metković, 27.12.2017. - U sklopu manifestacije Božić u Neretvi sinoć je pred brojnom publikom koncert održao Željko Bebek, legendarni vokal nekadašnjega megapopularnoga sarajevskog rock-sastava Bijelo dugme.

Čuti pod tendom Pizzerije Milano 43 godine stare uspješnice Kad bi' bio bijelo dugme ili Selma bio je poseban doživljaj, ponajprije što 72-godišnjega Bebeka i glas i stas još uvijek nisu napustili. Kako je na početku koncerta i najavio, energija koju je u nj unio gotovo se nije razlikovala od one kada je pjevao pred stotinom tisuća u vrijeme Dugmetove planetarne slave. Zanimljivo je bilo „prošarati“ publikom te vidjeti da je tamo bilo i djece onih koji su djecom bili u vrijeme Bebekova zenita, a našlo se i njihovih djedova i baka. Osjetila je i publika da Bebek daje sve od sebe i možda je u tome tajna njegove neponovljivosti. Godine su proletjele i učinile svoje, ali još uvijek možemo predočiti onoga Bebeka s čupom od kose pod cilindrom, na visokim potpeticama u svjetlucavu odijelu, kako pjeva: „Šta bi dao da si na mom mjestu… šta bi dao da možeš ovako dići ruke, a puk da te slijedi…“

Koncert je održan u organizaciji TZ grada Metkovića te uz potporu Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatske turističke zajednice. Donosimo vam fotogaleriju s koncerta te kratak videozapis.
I. Puljan