vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Glazbari tradicionalno ispratili staru godinu

Metković, 29.12.2017. - Premda oslabljena za mnoge članove koji zbog bolesti nisu mogli nastupiti, Gradska glazba Metković sinoć je pod ravnanjem Mihaele Pavlović u GKS-u održala svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert.

Uvodno se gledateljima obratio predsjednik Uprave Pavo Jerković te im zaželio sretan Božić i Novu godinu. Dugogodišnjem članu Anti Volareviću uručio je Priznanje za 50 godina sviranja i sveukupan pridonos radu Glazbe.

Nizale su se popularne melodije sa solistima na pojedinim instrumentima, a kao gost nastupio je Mandolinski orkestar Okruk iz Okruga pokraj Trogira sa solisticom Marijanom Curić.

Pred sam kraj publika je zapljeskala uz neizostavni Radetzky marš, a nakon toga svi su izvođači odsvirali i otpjevali Narodi nam se.

Program je vodila Romana Gabrić, koja je predstavila i mlade članove Glazbe kojima je to bio prvi nastup. To su: Ena Mijić, Ana Kiridžija, Mario Jadreško, Marko Matić, Ilija Pavlović, Iva Mijić, Lana Parmać, Erika Begić, Iva Rakić i Marta Tomić.

Tim je koncertom okončan program Prosinačkih svečanosti, s time da se večeras još u Kinu Pobjeda od 18 sati prikazuje animirani film Moj mali Pony, za koji je ulaz slobodan sve do popunjenosti mjesta u gledalištu.
I. Puljan