vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veslači ispratili uspješnu staru i najavili još uspješniju novu godinu

Metković, 30.12.2017. - Mnogim je Neretvanima, pa i Metkovcima, veslo stajalo uz bok motici i badlju jer se na baštinu moglo samo vodom. No, od tradicije do veslačkoga kluba dug je i naporan put. To svjedoči jedini veslački klub u dolini Neretve, koja je, između ostaloga, poznata upravo po veslanju, tj. Maratonu lađa.

Sinoć je u klupskim prostorijama VK Neretvanski gusar na Unki upriličen tradicionalni domjenak na kojemu su se okupili članovi, Uprava, prijatelji i sponzori Kluba. U opuštenoj i veseloj atmosferi podvukla se crta pod još jednu uspješnu godinu.

Premda Klub ne spada u sam vrh hrvatskoga veslanja, neki njegovi članovi na natjecanjima ostvaruju ponajbolje rezultate ili, kao perspektivni veslači, prelaze u bogatije klubove. Upravo u tome bogatstvu je paradoks veslanja, toga iznimno zdrava sporta. U njemu se ne vrte veliki novci, ali vrhunsko veslanje dosta stoji. Mlada i agilna klupska Uprava stoga može biti zadovoljna jer je uz pomoć sponzora uspjela protekle godine značajno osnažiti klupsku flotu i opremu. Spomenimo samo polovni osmerac vrijedan desetak tisuća eura. Bez takvih ulaganja nema vrhunskih rezultata.

Veslačima se pridružio i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima. Njih i njega sljedeće godine očekuje velik izazov – najveći sportski događaj u povijesti Metkovića. Riječ je o Europskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu Metković 2018., na kojemu će nastupiti šestotinjak veslača iz 25 država, a ukupan broj gostiju procjenjuje se na osam stotina. Velika je to prilika za grad, za njegovu promidžbu pa će trebati dosta toga urediti. Bit će to i kruna pedesetoj obljetnici osnutka VK Neretvanski gusar, koji su osnovali metkovski sportski entuzijasti . Sva je sreća da takvih entuzijasta i danas imamo i da VK Neretvanski gusar prepoznaju mnogi roditelji te svoju djecu usmjeravaju u taj zdrav sport.