vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Svečano otvoreno EP u kajak-kanu maratonu Metković 2018.

Metković, 5.7.2018. - Na ljetnoj pozornici GKS-a jučer je u poslijepodnevnim satima održano svečano otvorenje Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu Metković 2018.

Ceremonija je započela svečanim mimohodom predstavnika zemalja sudionica, koji su koračali sa svojim zastavama. Tijekom intoniranja hrvatske himne Marijo Jurković je u ulozi kneza Domagoja podigao hrvatsku zastavu.

Okupljenim uzvanicima, sportašima, vodstvima reprezentacija i građanima prvo se obratio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan. Zahvalio je Hrvatskom kajakaškom savezu i Europskoj kajakaškoj asocijaciji na tome što su omogućili da se jedno tako veliko veslačko natjecanje održi u Metkoviću. Sportašima je zaželio uspjeh na natjecanju i ugodan boravak u Metkoviću, s pozivom da ga ponovno posjete pripremajući se za velika natjecanja.

Prigodnim se riječima okupljenima obratila zamjenica župana Žaklina Marević te predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković, koji je rekao da je zadovoljan onim što se učinilo u Metkoviću. Kao posljednji, na pozornicu je izašao predsjednik Europske kajakaške asocijacije Albert Woods. Prema osmijehu na licu očito je da je zadovoljan viđenim. Ovo mu je osmi put da je u Metkoviću jer je tijekom priprema stalno dolazio kako bi utvrdio ide li sve prema planu. Gospodin Woods je pozvao građane da prate utrke u maratonu, koje se sastoje od veslanja i tračanja s čamcem te pokazuju iznimnu izdržljivost sportaša. Nakon što je Prvenstvo proglasio otvorenim, svirana je himna Europske unije i podignuta zastava Europske kajakaške asocijacije.

Slijedio je program u kojemu su nastupili članovi KUD-a Metković, Mješovita klapa Sveti Nikola pod vodstvom Maje Jerković te Plesna škola Calypso pod vodstvom Dalibora Dominikovića. Među uzvanicima bili su i potpredsjednik Sabora RH Božo Petrov, saborski zastupnik Nikola Grmoja te Stipo Gabrić Jambo, kao izaslanik zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Program je vodila Ana Tot.