vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Vanesa Tot Hrvatskoj donijela srebrnu medalju

Metković, 7.7.2018. - Trećega dana Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu Metković 2018. u prvoj su utrci u kanuu startale žene na stazi dugoj 15,4 km. Među jedanaest natjecateljica bila je i naša Vanesa Tot, koja je u dramatičnoj završnici uspjela obraniti drugo mjesto.

Već na startu izdvojila se Ukrajinka Liudmyla Babak i svoju prednost stalno povećavala pa je u cilju uvjerljivo ušla kao prva s vremenom 1:22:50.38. Vanesa je u prvome krugu bila treća, no uspjela je preteći francusku veslačicu te izbiti na drugo mjesto, koje je držala sve do ulaska u posljednji, mali krug dužine 1000 m. Tu ju je u jednome trenutku pretekla Ukrajinka Mariia Honcharova i činilo se da naša veslačica gubi drugo mjesto. Ipak je Tot izvukla zadnje atome snage i uspjela vratiti drugo mjesto te sa zakašnjenjem od 1:38.03 osvojiti srebrnu medalju. Stoga vas pozivamo da iza 11:30 dođete u park na dodjelu medalja i pozdravite našu srebrnu Vanesu Tot.

Jutros su na rasporedu još sljedeće utrke: muškarci u kanuu jednokleku (nastupa Bruno Kumpez), žene u kajaku jednosjedu i poslijepodne u 17 sati muškarci u kajaku jednosjedu (nastupa Marin Lipovac).