vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Stanovnici Predolca položili ispit iz strpljivosti

Metković, 12.7.2018. - Napokon se vidi kraj radovima na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i odvodnje otpadnih voda u dijelu Ulice Vladimira Nazora i na Lovačkome putu.

Danas je asfaltiran pristup Ul. Vladimira Nazora s Trga kralja Tomislava pa većina stanovnika Predolca ponovno može automobilom do svojih kuća. Neslužbeno doznajemo da treba učiniti još neke manje korekcije oko crkve sv. Ilije.

Radovi su započeli u svibnju 2017. i prema planu trebali su završiti za 90 dana. Njihova ukupna vrijednost bila je ugovorena na 1.800.000 kuna, od čega 90 % sufinanciraju Hrvatske vode, a 10 % Metković d.o.o. Za izvođača je odabrana Zajednica ponuditelja Cestar iz Splita i Ipsum iz Dubrovnika, međutim dubrovačka tvrtka je zapala u financijske probleme pa su radovi bili prekinuti. Premda je na to imao pravo, Metković d.o.o. nije tražio raskid ugovora jer je procijenjeno da bi novi natječaj i svi rokovi koji idu uza nj mogli još više otegnuti radove ih je nastavila tvrtka Cestar, no čini se s nedovoljnim brojem radnika i tehnike.