vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Zbog dočeka 'Vatrenih' prolongiran koncert 'Žene u glazbi'

Metković, 17.7.2018. - Koncert iz ciklusa Žene u glazbi, posvećena 95-oj obljetnici smrti Dore Pejačević, sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta trebao biti održan u Galeriji GKS-a, no neočekivano kašnjenje programa dočeka naše reprezentacije učinilo je publiku malobrojnom.

U dogovoru s organizatorom, Ustanovom za kulturu i sport, pijanistica Ivana Jelača i violinistica Đana Kahriman ipak su se publici predstavile jednim djelom te pokazale visoku razinu sviračkoga umijeća. Na kraju je glazbenicama cvijeće predala Zrinka Mijoč, koja je jučer preuzela dužnost ravnateljice Ustanove za kulturu i sport.

S mladim je glazbenicama dogovoreno da će se koncert, koji prati prigodna izložba, održati ove jeseni ili u sklopu Prosinačkih svečanosti, kako bi ga vidjela i čula brojnija publika. Naime, koncert je ugovoren u svibnju, vodeći računa o rasporedu utakmica na SP-u u Rusiji, no teško je bilo predvidjeti takav uspjeh 'Vatrenih' te da oni na Jelačićev trg neće stići ni do 21 sat, kada je koncert zakazan.