vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovci burno pozdravili Domagoja Vidu

Metković, 21.7.2018. - Da Neretvani drže do svojih zetova najbolje svjedoči primjer iz Vida. U čast svojih zetova oni su jednoj ulici dali ime Zetovska ulica. Koliko znamo, nigdje u Hrvatskoj nema takve ulice, a vjerujemo ni u svijetu.

Vijest se jučer popodne začas proširila društvenim mrežama. U Metković stiže metkovski zet (supruga Ivana, rođ. Gugić) , srebrni Domagoj Vida u pratnji, također srebrnoga, Nikše Martinaca. Začas je smišljen protokol, na terasi klubane NK Neretva postavljen je razglas s kojega su grmjele domoljubne navijačke pjesme, a dolje na ulici okupilo se nekoliko stotina Metkovaca i gostiju koji su strpljivo čekali gotovo do ponoći da pozdrave najvećega bećara među nogometašima i najboljega nogometaša među bećarima, srčanoga Domagoja Vidu, koji je na SP-u u Rusiji bezbroj puta raščišćavao neugodne situacije pred našim golom, a Rusima je glavom zabio drugi gol koji nas je odveo do jedanaesteraca s hepiendom.

Vidu je u klupskim prostorijama NK Neretva sa zamjenicom župana Žaklinom Marević primio gradonačelnik Dalibor Milan te mu predao prigodan dar, a potom mu je predsjednik Uprave Damir Jerković uručio Neretvin dres. Dres je dobio i srebrni Nikša Martinac iz HNS-a, glavni 'krivac' za to što je Vidi u Metkoviću upriličen doček. Konačno je Vida izašao na terasu, bučno pozdravljen od navijača. Bljeskale su bljeskalice s fotoaparata i pametnih telefona, Dilajla je dizao atmosferu, a onda je Vida uzeo mikrofon i zahvalio na toplom dočeku. Program je vodila Romana Gabrić.