vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Manenici most, a Paviću velika skakaonica

Metković, 22.7.2018. - Prošao je Sveti Ilija i druge obveze zbog kojih nismo stigli objaviti neke vijesti. Pa počnimo sa skokovima u Neretvu, koje svake godine organizira Udruga 'Ispod mosta'.

Oko velike i male skakaonice, što na mostu, a što na obali, okupio se 17. srpnja popriličan broj svijeta kako bi pratio tradicionalne skokove u Neretvu. S male skakaonice skakala su mlađi, s velike odrasli, a s mosta najhrabriji. Plivalo se i uz konop penjalo za pršut.

Po intoniranju državne himne natjecanje je otvorio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, nakon čega je pokazni skok s mosta izveo veteran Šime Manenica, višestruki pobjednik u toj disciplini, te pokazao da u svići još ima ulja.

U kategoriji mladeži najbolji je bio Kristijan Kiridžija, drugi je Ivan Veraja, a treći Andrej Pezić. Medalje i nagrade predao im je gradonačelnik Milan, isto kao i nagradu Blažu Mijiću, koji je bio najmlađi natjecatelj. Motivacijsku nagradu dobio je i Tomislav Krstičević, koji je imao najmanje bodova.

Među odraslima naviše je bodova u tri skoka dobio Jure Pavić. Za njim slijedi Manuel Erceg, a potom Marin Volarević. Medalje i nagrade predao im je Vedran Vištica.

Kemin pršut osvojio je Marin Volarević. On je najbrže otplivao do užeta što je visjelo s mosta i uspeo se uza nj. Pršut mu je predao Robert Bebić Kema.

Za kraj su se četiri skakača natjecala za najvrjedniju nagradu. Najboljim skakačem s mosta pokazao se Šimin sin Marko Manenica, drugi je bio Igor Erceg, a treći Marin Volarević. Medalje i nagrade predao im je Ivica Jakić, predsjednik Udruge 'Ispod mosta'.

Nakon natjecanja svima je u parku služen besplatan grah s kobasicom, dok je piće prodavano po iznimno pristupačnim cijenama.