vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Atraktivna izložba školjaka mekušaca u PMM-u

Metković, 22.7.2018. - Gostujuća izložba Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja, koju svakako preporučujemo pogledati, otvorena je 17. srpnja u Prirodoslovnome muzeju Metković. Riječ je o vrijednoj donaciji ljuštura mekušaca, koje je HPM-u darovao umirovljeni sveučilišni profesor Miroslav Mikula, koji je tijekom 70 godina prikupio 5775 primjeraka ljuštura, raspoređenih u 565 vrsta.

Posjetitelje je uvodno pozdravila ravnateljica metkovskoga Muzeja Ivana Baće te zahvalila zagrebačkome Muzeju na još jednoj vrijednoj gostujućoj izložbi, koja svakako kvalitativno dopunjuje ono što posjetitelji mogu vidjeti u stalnome postavu.

Ravnateljica HPM-a Tatjana Vlahović sa zadovoljstvom je istaknula da metkovska izložba zbog većega prostora nadmašuje zagrebačku te da joj je smisao i to da promovira kulturu doniranja, što može biti vrlo važno za muzeje poput metkovskoga.

Stručno vodstvo kroz izložbu posjetiteljima je pružio Petar Crnčan, uz Ivu Mihoci autor koncepcije izložbe, u čijoj su realizaciji sudjelovali i Nikša Martinac te Mario Galov. Izložbu možete pogledati do 1. listopada radnim danom od 9 do 16 sati i subotom od 9 do 14 sati.

Svakako treba pohvaliti angažman naših muzeja u Metkoviću i u Vidu što organizacijom gostujućih izložaba upotpunjuju svoju ponudu.