vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

Klapa 'Metkovke' promovirala spot s pjesmom ' Kapetan duše'

Metković, 25.7.2018. - Udruga Ženska klapa Metkovke osnovana je 10. ožujka 2018. i s radom je počela početkom travnja. Da nisu odmarale, pokazale su u subotu, 21. srpnja u Galeriji GKS-a na promociji svojega prvog spota za pjesmu Kapetan duše. Naime, predsjednica Udruge Aleksandra Lukić – Skelić nastavila je dugogodišnju i plodonosnu suradnju s Ivom Nuićem, Metkovcem sa saudijskom adresom.

Tekst pjesme napisali su supružnici Fani i Ivo Nuić, glazbu je skladao Ivo Nuić, a aranžman potpisuju Ivica Kaleb i Jašar Murtezani, u čijem je studiju Prima Vista pjesma snimljena.

Spot su snimale u akvatoriju Neretvanskoga kanala na području Kleka, kod svjetionika Blaca, u Dračama na Pelješcu i na brodu Lipa moja. Snimatelj i montažer spota je Marin Veraja iz Fotostudija 'Veraja', a redateljica je Aleksandra Lukić – Skelić. Osim članica klape Metkovke u spotu se pojavljuju: kapetan Svebor Gluščević, Maris Gluščević, Matej Mandić, Boženka Veraja i Alvaro Chiti.

Lukić je na promociji rekla kako je to međunarodni projekt jer su na njemu radili ljudi iz Saudijske Arabije, Italije, Bosne i Hercegovine te, naravno, Hrvatske.Klapa Metkovke pjesmu Kapetan duše izvest će 10. kolovoza na festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu.