vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Nagrađivani Zvjezdan Ružić Sextet nastupio u GKS-u

Metković, 3.8.2018. - Metkovci su sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a imali prigodu čuti Zvjezdan Ružić Sextet, džez-sastav dvaput nagrađivan Nagradom 'Porin', koji u svome glazbenom izričaju rabi etnomotive pa je tako poseban u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Glazbenike je najavila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, rekavši da je koncert ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Uz riječkoga pijanista i skladatelja Zvjezdana Ružića nastupili su Tomaž Gajšt na trubi, Vojkan Jocić na sopran saksofonu, Lenart Krečič na tenor saksofonu, Luka Veselinović na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima. Tijekom gotovo dvosatnoga koncerta izvodili su skladbe sa svoga albuma Elfin Farewell, poput tajanstvene Kanbal, naslovne Elfin Farewell te The Rembrandt That Wasn’t, koja je inspirirana neobičnim događajem u Novome Sadu. Naime, tamo je svojedobno iz muzeja ukradena Rembrandtova slika Portret oca. Policija je pronašla kradljivce, no otkrilo se nešto što se do tada nije znalo. Slika je bila falsifikat.

Šezdesetak posjetitelja koncerta izvođače je nagrađivalo pljeskom pa su na kraju izveli i dodatak. Šteta je jedino da se koncert zbog kiše nije održao u Gradskome parku jer bi posjetitelja sigurno bilo više.