vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

DVD-u Metković vrijedno navalno vozilo

Metković, 9.9.2018. - Metkovsko Dobrovoljno vatrogasno društvo jučer je dobilo vrijedno navalno vozilo, čime je značajno povećana efikasnost toga društva koje broji 30 operativnih dobrovoljnih vatrogasca.

Svečano dočekani vodenim slavolukom, jučer su u bazu DVD-a Metković u Pavlovači stigli dobrovoljni vatrogasci iz austrijskoga Schranawanda i dovezli potpuno opremljeno navalno vozilo marke Mercedes. Premda je proizvedeno 1993., vozilo je prošlo samo 11 000 km ima 80 radnih sati pa je i izvrsnome stanju, a naši su ga vatrogasci dobili za trećinu realne cijene.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Schranawand ove godine obilježava 125 obljetnicu svoga osnutka (naše 85 godina) pa su od svoje općine dobili novo vozilo. Kako predsjednik DVD-a Metković Stipica Bebić i administrator u DVD-u (Feuerwehr) Schranawand Karl Kurt rade za istu firmu, tako je uspostavljena suradnja austrijskih i naših vatrogasaca, što je za početak rezultiralo kupnjom navalnoga vozila.

Goste su u Pavlovači dočekali gradonačelnik Dalibor Milan, predsjednik Stipica Bebić i zapovjednik DVD-a Metković Goran Medak te dio metkovskih dobrovoljnih vatrogasaca, uključujući i starije članove. Nakon demonstracije rukovanja s dijelom opreme, domaćini su s gostima razmijenili prigodne darove. Pri tome je Bebić zahvalio gradonačelniku Milanu na potpori koju Grad Metković daje DVD-u Metković, budući da se to društvo u skladu sa Zakonom financira iz Proračuna.

Zapovjednik Medak je rekao da sada DVD Metković može biti značajna potpora Javnoj vatrogasnoj postrojbi Metković, ali i da ima mogućnost odlaziti na intervencije izvan Metkovića, tj. u pomoć kolegama u susjednim krajevima.

Druženje metkovskih i schranawandskih vatrogasaca nastavljeno je uz domjenak u lijepo uređenim prostorijama DVD-a Metković.